De lystige koner

Kvinderne fører an i løjerne, for de vil ha’ deres vilje, og alle bedrager alle i De lystige koner – i det vilde west, som er kommet i kærlige hænder på instruktøren Frede Gulbrandsen, der sidste sæson stod bag Folketeatrets Holberg-komedie Jean de France.

Komedien om De lystige koner indgår i rækken af Folketeatrets afstøvede klassikere og præsenterer en perlerække af skønne, uartige og sjove skuespillere i mange roller.

Mette Horn og Camilla Bendix spiller fruerne Fjord og Pagh; et par saftige borgerkoner i deres bedste alder. De formelig strutter af liv og lyst mens deres ægtemænd, spillet af Jesper Asholt og Kristian Halken, er en smule vindtørre. Så da den adelige levemand Falstaff, i Tom Jensens skikkelse, gør kur til dem begge på en gang, kribler det i dem. Falstaff er godt nok både afdanket og forarmet, men har stadig en vis charme i behold, som han selv nærer stor tiltro til. Under dække af at være fornærmede over Falstaffs skamløse tilnærmelser, udsætter konerne ham for den ene morsomme og latterlige lærestreg efter den anden. De får god hjælp af den ivrige koblerske, madam Rap (Lisbeth Gajhede), som også bestyrer intrigerne omkring komediens unge par, fru Paghs datter og en række mere eller mindre umulige og tåbelige bejlere.

De ældres beregnende kærlighedsintriger flettes sammen med kampen for at den unge, uskyldige kærlighed skal sejre. Komediens mænd og koner har modsatrettede interesser, og de driftige koner sætter gang i løjer, der skal sikre, at kvinderne får deres vilje til slut. Så kan mændene lære det, kan de!

Originaltitel: De lystige koner fra Windsor
Oversættelse: Niels Brunse
Bearbejdelse: Frede Gulbrandsen og Ninette Mulvad
Instruktør: Frede Gulbrandsen
Scenograf: Camilla Bjørnvad
Medvirkende: Tom Jensen, Mette Horn, Camilla Bendix, Jesper Asholt, Kristian Halken, Lisbeth Gajhede, Asger Reher, Søren Hauch-Fausbøll, Sarah Juel Werner, Niclas Vessel Kølpin m.fl.

 

Kom med bag “De lystige koner” og hør holdet fortælle om linedance, Shakespear og det vilde west

 

Undervisningsmateriale

Dette undervisningsmateriale tager udgangspunkt i det uforkortede, ubearbejdede manuskript til Shakespeares De lystige koner i Windsor. Manuskriptet til Folketeatrets forestilling De lystige koner er forkortet og bearbejdet af instruktør Frede Gulbrandsen og dramaturg Ninette Mulvad, så det passer til et moderne publikum.

De lystige koner er som den eneste af Shakespeares komedier ikke på vers, men i prosaform, hvilket nok gør den til den mest “moderne” af hans komedier.

Dette undervisningsmateriale henvender sig til 9. klasse samt de gymnasiale uddannelser.

Hent undervisningsmaterialet til De lystige koner her.

 

I samarbejde med Nordvestjysk teaterkreds.

 

billet+buffet  Uden mad og drikke…

Inden forestillingen tilbyder vi Musikteatrets intromenu bestående af: 

Spis hvad du kan.

  • Introduktion til forestillingen (ca. 1/2 time) ved Helle Nymann/Jesper Fjord
  • Flæskesteg med hvide kartofler, skysauce, rødkål og surt.

SÆRTILBUD! Spis alt hvad du kan for 100 kr.  / Børn under 12 år halv pris. Introduktionen starter kl. 18.00.

Køb NEM Bar i pausen i Terminalen på 1. sal – Her kan du frit forsyne dig med husets vin, øl og sodavand i pausen.
Undgå kø og køb adgang nu, kr. 65,- pr. person.

Ønsker du at spise i vores restaurant inden koncerten, eller benytte dig af NEM Bar i pausen kan du tilvælge dette i forbindelse med billetkøbet.

 

teaterpakken En del af teaterpakken…

Køb billet til mindst 4 forestillinger fra teaterpakken og opnå en rabat på 50,- kr. pr. billet.

For at opnå rabatten online skal du bestille 4 forestillinger inden for samme sæson (august – juni) på en gang, hvorefter du fremover kan bestille forestillinger fra den pågældende sæson til teaterpris enkeltvis.

 

Læs vores handelsbetingelser her.

Anmeldelser


Jyllands Posten

CHP Culture

Scenekanten

Gregers Dirckinck-Holmfeld

XQ28.dk
  • Priser: 130 - 305 DKK
  • Sted: Holstebro - Teatersalen
  • Spilleperiode: 03/03/2018 19:30
  • Kategori: Teater, Teaterpakke
Køb billet