Hvis det var her!

’Hvis det var her!’ hiver kampene hjem i andedammen og skildrer livet i en klaustrofobisk krigszone. Vi følger tre venners liv fra normaliteten og ind i krigens gru. Hvad sker der med empatien, menneskeligheden, angsten, modet og kærligheden i et samfund, hvor krigen rykker helt tæt på og alt det vi kender er ved at gå til grunde?

I daggryet ser vi tre skikkelser begrave deres kammerater. Vi er midt i byen, i Danmarksgade hvor skolen ligger. Murene står nøgne, fyldt med skudhuller. Skolen er den sidste skanse. De må ikke tage skolen, den er tilflugtssted for over hundrede mennesker. Hvis skolen falder er det slut og alt vil være forbi.

En fortælling der ønsker at gøre det nærværende at vi lever i en heldig tid et meget heldigt sted på kloden. Det kunne jo være os, der levede i et land som Syrien, eller på Balkan i 90’erne. En forestilling der måske skaber grobund for refleksion, over hvilket ansvar vi har overfor mennesker i nød, og for at passe godt på demokratiet og viljen til dialog. En søgen mod håb der ikke viser sig i den befriende lyd af en helikopter, der kommer og redder os, men snarere som en begyndende forståelse af at fjenden er os selv i noget tøj, der bare er lidt anderledes.

 

Varighed: 70 min.
Aldersgruppe 12-99 år

 

Undervisningsmateriale til ’Hvis det var her!’ kan printes her.

 

Læs vores handelsbetingelser her.

  • Priser: 55 - 150 DKK
  • Sted: Knudsens
  • Spilleperiode: 02/03/2018 10:30 - 09/03/2018 10:30
  • Kategori: Børn, Teater
Køb billet