Immigranten

En scenisk collage om flygtninge, fremmedhed og undertrykkelse – og troen på forandring!

Flygtninge bliver mødt med både modstand og venlighed – det oplever vi i dagens Danmark. Sådan gik det også Bertolt Brecht, da han kom til landet som flygtning i 30’erne og levede i eksil i Svendborg. I denne ulidelige venteposition, hvor både hjem og fremtid føles tabt, skriver han stykket ”Flygtninge-samtaler” og flere af sine berømte digte.

V-Effekten er et ensemble bestående af de to tyske skuespillere Katrin Weisser og Xenia Noetzelmann, der begge har bosat sig i København og lært det danske sprog. De har set det helt nødvendigt at tage Brechts tekster op og sammen med ligesindede placere dem i vores nutid. Bent Fabricius-Bjerre har skrevet ny musik til lejligheden, som fremføres live på harmonika.

Skuespillere: Katrin Weisser Lodahl & Xenia Noetzelmann

Harmonika: Brian Larsen

Instruktør: Jonas Littauer

Musikalsk tema: Bent Fabricius-Bjerre

Dramaturg: Mette Borg

Forlag: Nordiska Aps

Støttet af Oticon Fonden & Wilhelm Hansen Fonden

Forestillingen er produceret af V-Effekten i samarbejde med Sydhavn Teater og havde premiere 11. okt. 2016 på Lousiana Museum of Modern Art. Danmarksturnéen udbydes af Det Dramatiske Udgangspunkt.

 

Pressen skrev:

Peripeti – tidsskrift for dramaturgiske studier

”Brecht skriver replikteater, og der er en fængslende dobbelthed og en politisk/filosofisk kant i Brechts replikker, der siges naturligt og med stor selvfølgelighed. Det er en styrke i forestillingen. (…) Immigranten giver et stort resonansrum i dagens Danmark og er et vigtig bidrag i den flygtningedebat, som oftest kommer på afveje. (…) Brecht’s dialog fungerer som dolkestød og bliver stærkt og aktuelt teater, når der spilles godt som her.”  Kathrine Winkelhorn

GregersDH

“Det er morsomt ind imellem, for Brechts ironiske, knivskarpe samfundskritik er formuleret med nøjeregnende underforståelse.”  Gregers Dirckinck-Holmfeld

 Teater1

”…strålende stemningsbåret musik af Bent Fabricius-Bjerre.”  Mette Garfield

Kulturkongerne  ★★★★

 

Forestillingen foregår på Odin Teatret

Den 16. marts 2018 kl. 19.00 på Odin Teatret, Særkærparken 144, 7500 Holstebro. Læs mere om Odin Teatret på www.odinteatret.dk.

Billetbestilling kun hos Odin Teatret

Billetter til “Immigranten” kan kun bestilles ved at sende en mail til Odin Teatret på odin@odinteatret.dk eller ringe på tlf. 97 42 47 77 med angivelse af antal ønskede billetter, navn, adresse og telefon nr.

Billetpris: 120 kr. (normalpris) og 60 kr. (pensionister og studerende).

Gæstespillet i Holstebro er støttet af Turnénetværket under Statens Kunstråds Projektstøtteudvalg og foregår i et samarbejde mellem Nordvestjysk Teaterkreds, Musikteatret og Odin Teatret.

  • Sted: Holstebro - Odin Teatret
  • Spilleperiode: 16/03/2018 19:00
  • Kategori: Odin Teatret, Teater
Køb billet