Random

– en musikperformance om livets tilfældighed

Vores overlevelse er afhængig af regelmæssige hjerteslag, men vores bevidsthed er afhængig af det kaos, der hersker i vores hjerne.

Fra skaberne af de prisvindende hits, KLIP og The Einstein of Sex, kommer nu den sanselige og syrede teaterkollage, RANDOM. En larmende humoristisk protest mod de kræfter i vores samtid, der forsøger at undertrykke den vidunderlige rodebutik, der udgør vores fælles menneskelighed i et liv, som ikke lader sig kontrollere.

” Vi har alle en tendens til at søge mening og forklaring i det kaos og de tilfældigheder, der omgiver os og er i os. Vi kæmper så meget for at være i kontrol i vores liv,” siger instruktør Nina Kareis, ”men måske gør det os faktisk kede af det – fordi den menneskelige tilstand i bund og grund er kaos. I RANDOM beskæftiger vi os med en ikke-lineær dynamik – ligesom vi kender det fra kaosteorien i naturvidenskaben. Vi favner kaos og skønheden i det tilfældige i en slags drømmelabyrintisk verden, hvor der leges med menneskets tilbøjelighed til at forsøge at skabe mening i det tilsyneladende meningsløse. ”

RANDOM_1 – web
RANDOM_1_web
Siamese
Siamese
RANDOM_1C_web

 

RANDOM er derfor også skabt ud fra nogle strenge tilfældighedsprincipper; en arbejdsform, man også har set hos bl.a. koreografen Merce Cunningham og komponisterne Brian Eno og John Cage. Scenekunstneriske elementer genereres i prøveforløbet og sammensættes tilfældigt af ensemblet, hvorefter det frembragte kunstneriske materiale lægges i hænderne på instruktør Nina Kareis, hvis opgave det er at skabe et samlet udtryk ud af de kaotiske fragmenter.

Livingstones Kabinet, under ledelse af instruktør Nina Kareis og komponist Pete Livingstone, er et ensemble med skiftende aktører af koreografer, performere, dramaturger, musikere og scenografer, der sammen skaber tværkunstnerisk scenekunst med et helt særegent scenesprog. Deres arbejde karakteriseres ved en billedrig, visuel stil og en stram og koreografisk iscenesættelse, ledsaget af nykomponeret livemusik og elektroniske lydlandskaber.

Performere: Kristina Sørensen Ougaard, Pernille Koch, Svend E Kristensen, Petter Wadsten og Pete Livingstone
Iscenesættelse: Nina Kareis
Scenografi: Julie Forchhammer
Koreografi: Adelaide Bentzon
Komponist: Pete Livingstone
Lyddesign: Erik Christofferson
Lysdesign: Mikkel Jensen

VARIGHED: ca. 1 time. Opføres på dansk og engelsk.

 

Billetter kan købes hos Odin Teatret:

Priser: Løssalg 120 kr., Studerende & pensionister 60 kr.

Særkærparken 144
7500 Holstebro
Denmark

På tlf.: 9742 4777 eller mail: odin@odinteatret.dk

  • Sted: Odin Teatret
  • Spilleperiode: 22/03/2019 19:00
  • Kategori: Odin Teatret
Køb billet